HOME > News > Chronicle > C137 Review

No 11 Date 2008-01-28 Title [NEWS] T. C137 Review (in Danish)

[NEWS] T. C137 Review (in Danish)

My expectations for this case were apparently a little high, after having the C138 case for test. I must say that this case is really cool. It is first of all because of all the expansion possibilities. I can't really believe that it is possible to construct the case so good, so it is impossible to place all those harddrives in the case. 2 PCI cards should also be enough, and Compact-Flash in the front is nor a bad idea.
The case has a good size, and there is enough room so you can have your fingers there. You can also install a whole “army” of harddrives, in this very small case. The possibility of the 2 PCI cards means that you can use it as a gateway with 2 PCI cards in, and you can also do whatever you other would like to. There isn't a real limit for what you can do in this case. So all after all it is a very cool case.

Produktet er venligst udlånt af
Produktet distribueres i DK af:
Pris: Ikke fundet

Test af T. C137 Mini-ITX kabinet

Det er nu anden gang inden for kort tid, at vi skal kaste et blik over T. skud på et nyt Mini-ITX kabinet. Da jeg testede det forrige kabinet (C138), fik jeg et rigtigt godt syn på dette kabinet. Jeg forventer mig derfor, at dette kabinet ikke mindst byder på nogle af de samme ting, og mine forventninger ligger i hvert fald ikke lavere efter test af lillebroderen til dette.
Da T. kabintter endnu ikke er kommet til Danmark, har jeg ikke haft mulighed for at undersøge en pris eller forhandler, men dette ser jeg (og sikkert mange andre), frem til.

Pakkens indhold

1 stk. T. C137 Mini-ITX kabinet.

1 stk. adapter med ledning til.

1 stk. adapter fra IDE kabel til 2.5” disk.

1 stk. P4 power kabel.

1 stk. pose med skruer.

4 stk. gummiføder.

1 stk. PCI Extention.

2 stk. PCI forlængere.

1 stk. instruktion (4 sider, lidt tyndt).


Specifikationer

Let vægts aluminiums plader.

Udvidelse til Compact-Flash i fronten.

Mini-ITX form faktor.

Plads til et slim faktor cd-rom drev.

Plads til 3 x 2.5” harddiske eller 1 x 3.5” og 1 x 2.5”

2 PCI pladser.

90W PSU (med P4 power stik (kører 120W ved P4)).

Størrelse: 325 x 265 x 75 mm (bredde, dybde, højde).


Kassen og dens indhold
Pakken ser ikke ud af noget specielt, og det er svært at forestille sig kabinettets størrelse. Når kassen åbnes, så kommer det nok bag på en, at kabinettet ikke er større som det er. Her er altså tale om et sødt lille desktop kabinet, som er egnet til placering af mange forskellige steder.

Her har vi så kassen. Inde i kassen findes (ud over selve kabinettet) alle de smådele her. Det er faktisk slet ikke så lidt der hører med, men der er også tale om understøttelse af 2.5” diske, forberedt PSU til P4 og slimline Cd-Rom drev.

Layout
Her skal der rigtigt snuekigges, og for det ikke skal være løgn, så skal man faktisk lige holde øjnene ordentlig åben for at se de muligheder der er for montering af hardware i dette kabinet.

Omme bagerst på kabinettet er der mulighed for montering af 2 Fire og 2 USB stik, ud over det der sidder på bundkortet. Nede til højre ses stedet hvor adapteren skal sættes til. Selv om det er et lille kabinet, så er der stadig mulighed for udvidelse med hele 2 PCI kort.

Her åbnes kabinettet, og her ses kabinettet så med bundkort og en 2.5” harddisk monteret. Men hvor er harddisken? Det kommer vi til senere i artiklen, hold øjnene åbne.

T. har valgt at montere en lille 60x60mm. Denne er placeret meget praktisk, så den tager varmen fra PSU, harddiske og evt. PCI kort. PSU, som ses her, er monteret i fronten til venstre. PSU'en er klargjort til P4.

Billedet til venstre: Her er mulighederne for harddiskmontering lige skitseret. Der er altså enten plads til en 3.5” disk og en Compact-Flash kort læser (i fronten), eller 2 x 2.5” harddiske. Ikke dårlig udnyttelse af pladsen under PSU'en.
På billedet til højre: Her ses hvordan den lille 2.5” harddisk nærmest er skjult godt væk under placeringen for cd-rom drevet. Rigtigt godt udnyttelse af pladsen.

Her ses PCI Ext. og PCI forlængeren i brug. En lidt anderledes løsning, men det virker upåklageligt.

Adapteren har en indbygget blæser, 30x30mm, hvilket jeg ikke har set i en adapter før. Jeg går ud fra, at denne er termostatstyret, og selv går i gang når komponenterne inde i er godt varmet op. Jeg må så indrømme, at jeg under testen ikke på ét eneste tidspunkt har hørt denne blæser, og har op til flere gange tjekket, om den egentlig kørte.
Til højre ses strømstikket til stikkontakten, eller? Ja dette følger med, og det kan man jo ikke ligefrem sætte i danske stikkontakter. Dette er beregnet til 110V, og stiktypen passer slet ikke i Danmark. Heldigvis havde jeg et kabel, som kunne gå i en normal kontakt, så dette kabel blev erstattet under testen. Der er ingenting at frygte, adapteren kan køre på alt lige fra 100-240V, så den regulerer selv.
Jeg går umiddelbart ud fra, at dette kabel fulgte med fra udlandet, og når kabinettet bliver distribueret i Danmark, bliver kablet udskiftet.

Det der ses her, er konverteren til slim cd-rom drevet. Stikket for oven er det normale IDE, og for neden er det så til cd-rom drevet.

Her ses de udvidelsesmuligheder, som skal bruges til PCI slottet på bundkortet. De 2 forlængere skal bare sættes i ext. kortet, og man kan så sætte PCI kort i. Lidt af en udvidelse, men ikke desto mindre holdbar.

Jeg ville lige tjekke hvad der egentlig sidder på det Ext. kort, og der skal vi have fat i chippen, som hedder ”Attansic AT209S”. Denne chip er en Udvidelse af AT123S, som er egnet til at køre op til 3 PCI kort på én plads på bundkortet. Denne chip understøtter alt fra 25 til 66MHz clock frekvens, og er derfor rimelig praktisk lavet, da den jo både kan anvendes til 32 og 64bit PCI slot.

Konklusion
Jeg havde sat forventninger rimelig højt til dette kabinet, efter at have testet C138'eren. Jeg må sige, at dette kabinet er rigtigt ”blæret”, da det har muligheder for hardware de smarteste steder. Man kan slet ikke komme uden om, at der kan sidde så mange harddiske i, som der nu kan. 2 PCI kort må vidst også være alt hvad man får brug for, og Compact-Flash i fronten er heller ikke nogen dårlig idé.
Kabinettet har en god størrelse, og der er her (i forhold til C138'eren) plads til at komme til med fingrende. Man kan sætte en helt ”hær” af harddiske i, taget størrelsen i betragtning. Muligheden for 2 PCI kort betyder, at man kan bruge den til Gateway med 2 netkort, eller hvad man nu ellers mener man har brug for. Der er egentlig ikke så meget der sætter grænserne i dette kabinet. Så alt i alt et rigtigt fedt kabinet.

Positivt:

Ret lille.

God kvalitet af kabinet og PSU.

Flot design.

Mulighed for Compact-Flash læser i fronten.

Understøtter P4.

Mulighed for 2 PCI kort.

Mulighed for montering af op til 3 x 2.5” harddiske.


Negativt:

En ulempe der skal bruges slim faktor cd-rom drev.
Source from:
http://hwt.dk/