HOME > News > Chronicle > C138 Review

No 12 Date 2008-01-28 Title [NEWS] C138 Review (in Danish)

[NEWS] C138 Review (in Danish)

had never heard about T. before this review, but after testing this C138 model, I must say, that it is a really nice case. It's possible to install a 2.5” harddrive, and first I just thought, that it sounded strange, but realised that there also was room for another 2.5-3.5” disk. This means that it is possible to reach a total of 200GB+ without problems. You can even reach higher with the disk capacities today, so it isn't capacity you are going to be in need of. There is also room for a PCI card, and if you take, like I did, a NIC and install it in the computer, you can make a serious sweet little gateway, because there is 2 NIC's in the machine then. The cables can be a little mess, but it's not that bad, and it is after all a pretty small case.


Produktet distribueres i DK af:
Pris: Ikke fundet


Test af C138 Mini-ITX kabinet

Vi har kabinettet C138 til test, som kommer fra producenten T.. Jeg har ikke selv hørt om firmaet før, men de ser ud til at være et ganske interessant firma. De gør i kabinetter til den lille small faktor Mini-ITX, som er ved at være en normal produktkategori.
Det skal være mindre, og meget mindre bliver det snart ikke (i hvert fald ikke med Mini-ITX faktoren). Det lille kabinet skulle have mulighed for at rumme, de ting som kræves, for at computeren nu engang fungerer. Kan det også passe? Ja, det er måske utroligt, at dette lille kabinet kan rumme nok, men dette vil jeg ikke afsløre her.

Pakkens indhold


1 stk. C138 Mini-ITX kabinet.

1 stk. Adapter med ledning til.

1 stk. adapter fra IDE kabel til 2.5” disk.

1 stk. pose med skruer.

4 stk. gummiføder.

1 stk. PCI Riser.

1 stk. PCI plade.

1 stk. instruktion (4 sider, lidt tyndt).Specifikationer


Let vægts aluminiums plader.

2 USB porte (2.0) i fronten.

1 FireWire port i fronten.

Line in/out i fronten.

Mini-ITX form faktor.

Plads til et slim faktor cd-rom drev.

Plads til en 2.5” harddisk i siden.

Plads til en 3.5” eller 2.5” harddisk i midten under cd-rom drevet.

PCI kort muligt (hvis ikke 2.5” eller 3.5” er monteret under cd-rom drevet).

90W PSU (med P4 power stik (kører 120W ved P4)).

Størrelse: 204 x 215 x 110 mm (bredde, dybde, højde).Pakken og indholdet
Når man ser pakken, så tænker man umiddelbart; ”Den er ikke ret stor”, og når den så bliver åbnet, ja så synes man lige pludselig, at der er meget luft tilbage i kassen, ved siden af det lille kabinet. Dette kabinet er en sød lille sag, og det tror jeg ikke ret mange kan komme uden om.

Her er så hvad der var i pakken, ud over kabinettet. Det er ikke ligefrem den tykkeste instruktion der følger med, men der står selvfølgelig nogle små detaljer, som man skal huske, når man skiller kabinettet ad. Eller for den sags skyld, for at se hvilke muligheder der er i kabinettet.

Her ses stikket til 2.5” harddisk, hvis man vælger at sætte sådan en i. Disken får både strøm og bliver genkendt på IDE-bussen via dette kabel.

Her har vi adapteren, som er med et stik, som ikke ses så ofte længere. Det er det gamle stik, også brugt til båndoptagere førhen, som ligner et ottetal. Til højre ses stikket til computeren. Der er en indikator, som lyser når der er strøm i den anden ende, lidt unødvendig egenskab, men fint nok.

Så har vi fat i strømstikket til stikkontakten, eller? Ja dette følger med, og det kan man jo ikke ligefrem sætte i danske stikkontakter. Dette er beregnet til 110V, og stiktypen passer slet ikke i Danmark. Heldigvis havde jeg et kabel, som kunne gå i en normal kontakt, så dette kabel blev erstattet under testen. Der er ingenting at frygte, adapteren kan køre på alt lige fra 100-240V, så den regulerer selv.
Jeg går umiddelbart ud fra, at dette kabel fulgte med fra udlandet, og når kabinettet bliver distribueret i Danmark, bliver kablet udskiftet.


Layout
Nu kommer vi til den interessante del, nemlig at tage et kig på det lille kabinet inden i, dets detaljer og udenpå.

I højre side i fronten har vi nogle ind –og udgange. Det er USB 2.0, FireWire og lyd ind/ud. Meget fint placeret, og det er efterhånden også rart lige at have muligheden, for at sætte noget hurtigt til i fronten.

Bagerst: Der sidder en lille 40x40mm blæser oppe til venstre, som trækker den varme luft ud af kabinettet. Der er mulighed for at sætte et PCI kort i, men man skal lige huske på, at det kan ikke være ret langt. Der er endda også mulighed for flere USB og FireWire udgange, selv om der efterhånden er nok af dem.
Der er også en anden lille detalje på bagsiden af kabinettet. Det er nemlig muligt at løfte det lille kabinet i et håndtag, som er monteret på bagsiden – ganske praktisk.

Konklusion
T. havde jeg ikke hørt om før, men efter jeg har haft deres C138 model i hænderne, så må jeg tilstå, at det er et ret lækkert kabinet. Der er mulighed for at montere en 2.5” harddisk, hvilket jeg først studsede over, men så, så jeg den ekstra plads til en 2.5-3.5” disk. Dette betyder, at man kan nå op på 200GB plads uden problemer via en 2.5” og en 3.5” disk. Faktisk kan man købe diske der er over 200GB i dag, så det er ikke plads man kommer til at mangle i den lille maskine. Der er så også mulighed for at sætte et PCI kort i, og tager man fx, ligesom jeg gjorde, og sætter en netkort i (yderligere), så kan man hurtigt lave en lille fin gateway, da man så er oppe på 2 netkort i maskinen. At det hele bliver en lille smule rodet dernede i den lille kasse, det er der så ikke noget at gøre ved, men så slemt behøves det nu heller ikke at være.

Støjniveauet er heller ikke problemet, den siger selvfølgelig en lille smule, men det er ikke meget. En sød maskine, det er det. Så hvis du står med lidt penge i hånden, mangler en lille desktop maskine til at skrive på, se lidt film og surfe, ja så er det her måske ikke et helt dårligt valg.
Man skal så lige huske på en lille detalje. Der skal jo benyttes et slim faktor cd-rom drev, og dette koster lidt ekstra i forhold til normale 3.5” drev.

Positivt:

Meget lille.

Virker som en rimelig god kvalitet (kabinet og PSU).

Fint design.

Plads til 2 harddiske eller 1 PCI kort og 1 2.5” harddisk.

Understøtter P4.

Negativt:

Lidt en ulempe der skal bruges slim faktor cd-rom drev.UK conclusion
I had never heard about T. before this review, but after testing this C138 model, I must say, that it is a really nice case. It's possible to install a 2.5” harddrive, and thirst I just thought, that it sounded strange, but realised that there also was room for another 2.5-3.5” disk. This means that it is possible to reach a total of 200GB+ without problems. You can even reach higher with the disk capacities today, so it isn't capacity you are going to be in need of. There is also room for a PCI card, and if you take, like I did, a NIC and install it in the computer, you can make a serious sweet little gateway, because there is 2 NIC's in the machine then. The cables can be a little mess, but it's not that bad, and it is after all a pretty small case.
The noise from the computer is not very high, of cause it says something, but it isn't much. One sweet little machine, this it. So if you are in the situation and have some money to spend on a new fine desktop machine to write on, watch some movies and surf on, then this wouldn't be a bad choice.

Pros:

Very small.

Seems like a good quality (case and PSU).

Fine design.

Space for 2 harddrives or 1 PCI card and 1 2.5” harddrive.

Supports P4.

Cons:

It migh cost a little extra because of the slim factor cd-rom drive.Source from:
http://hwt.dk/literaturedetails.aspx?TeaserID=2271